Mandy, Projectleider

Scroll

Op 1 april 2013 startte mijn eerste werkdag bij JM van Delft als telefoniste / receptioniste. Via een vriend kwam ik bij JM van Delft & zn. terecht en binnen een week was ik al aangenomen. Ik was op dat moment pas 21 jaar, maar had al 3 jaar gewerkt bij een installatiebedrijf als telefoniste / secretaresse.

Bij de receptie werkte ik met Patricia en Jolanda, die mij ontzettend veel geleerd hebben over de telefoon, de administratie en personeelszaken. Ook ging ik via JM van Delft weer terug de schoolbanken in. Ik begon met een cursus Financieel Assistent en heb uiteindelijk nog mijn HBO Management gehaald.

Na een tijdje wilde ik meer, voor mijn gevoel zat er veel meer in mij. Hier was onze directie het dan ook mee eens en zo begon ik 2 jaar later op de afdeling Service en Onderhoud. Voor onze monteurs was het even wennen en sommige waren er nog niet zo zeker van of het mij wel zou lukken. Uiteindelijk hadden we met zijn alle echt een super leuk team, we hadden iets voor elkaar over en we lachten heel wat af. En geloof mij, dat is vrij uniek op een afdeling waar je de hele dag mensen aan de telefoon hebt, die een probleem of klacht hebben. Ik probeerde de mannen te helpen, door een juiste planning te maken, niet te gekke dagen te laten maken en een team te zijn. Zo hielpen zij mij weer door mij te nemen in het gehele montage proces. Hierdoor deed ik goede productkennis op en mocht soms zelfs mee naar de bouw om iets te monteren.

Toen JM van Delft een flinke groei doormaakte kwamen er bij mij nog meer taken bij zoals social media en personeelszaken. Die afwisseling was zo gaaf, maar ook ontzettend hectisch en druk. Ik maakte soms wel 60 uur in de week, maar alle 60 met een lach.

Uiteindelijk bleek de combinatie toch wel erg veel en gingen we op zoek naar een leuke collega voor bij de Service en Onderhoud. Binnen no-time was daar Linda, een aanwinst voor ons leuke team. Zo kon ik mij meer focussen op de social media en personeelszaken.

In de tussentijd vertrokken er, kort na elkaar, twee projectleiders binnen JM van Delft. Er kwamen hierdoor veel projecten vrij die onderverdeeld moesten worden onder de andere projectleiders. Doordat de projectleiders het al extreem druk hadden, nam ik de kleine werkjes en bijna opgeleverde projecten voor mijn rekening. Dit vond ik echt super interessant en veelzijdig. Ik kreeg energie van het plannen, regelen en organiseren.

Ergens in augustus 2017 zat ik met Sander van Delft in een overleg over de werving en selectie van nieuwe collega’s en dan voornamelijk projectleiders. Ik vertelde over een collega in de montage die het heel graag zou willen. Ook zei ik tussen de verhalen door dat ik ooit… in een verre toekomst, die functie ook wel graag zou willen. Twee uur later belde Sander mij of ik even langs wilde komen en vanaf dat moment was ik Projectleider. Tja, die had ik niet zien aankomen.

Ik had natuurlijk nog een aantal projecten, maar kreeg er nu nog een paar bij van de andere projectleiders. Ik heb mijn zaken overgedragen aan collega’s en ben zo’n beetje de dag daarna al begonnen met projecten te begeleiden. Ze hebben mij ontzettend geholpen, aan de hand meegenomen en heb bij verschillende montageteams een dagje mee geklust.

Nu 4 jaar later heb ik mijn eigen team en werk ik fulltime samen met onze grootste partners.

Wie had dat 8,5 jaar geleden gedacht? Ik niet in ieder geval. Zo zie je maar, met genoeg doorzettingsvermogen kan je heel ver komen.