Jolein, Personeelszaken

Scroll

Sinds november 2019 ben ik werkzaam bij JM van Delft & Zn. Ik kende het mooie pand van JM van Delft & Zn eigenlijk al lang aangezien ik uit de buurt kom. Het viel me altijd al op. Ik ben opgegroeid in Haarsteeg en naar de middelbare school in Drunen gegaan. Hierna ben ik Rechten gaan studeren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Mensen denken vaak op het eerste gezicht dat ik een typisch meisje ben, maar hoe beter je me leert kennen, hoe meer ik je zal verrassen.

Na diverse stages en 1,5 jaar werkzaam geweest te zijn in de juridische wereld, kwam ik er gaandeweg achter dat dit niet helemaal mijn ding was. Ik bedacht me dat ik het misschien maar eens over een andere boeg moest gooien. Enerzijds vond ik dat zonde van mijn opleiding, anderzijds dacht ik “ach, er zijn zoveel mensen die iets totaal anders doen dan waar ze voor geleerd hebben”. Het is belangrijk dat je je gevoel volgt en dat is wat ik deed.

Op dat moment kwam ik toevallig in contact met een oud collega van mijn bijbaantje van vroeger. Hij was inmiddels al weer even werkzaam bij JM van Delft & Zn en gaf aan dat ze een receptioniste zochten. Om eerlijk te zijn werd ik daar niet meteen enthousiast van aangezien ik mijn HBO papiertje op zak had. Maar ik dacht “praten kan altijd”. Het leek me tenslotte een erg leuk bedrijf en ik was wel benieuwd naar de bouwwereld. Vanuit de rechtszaal naar de bouw zullen we maar zeggen. Tijdens het gesprek werd al snel duidelijk dat ik in eerste instantie zou beginnen bij de receptie en vanuit daar zouden we gaan bekijken wat bij me zou passen. Ik begon dus bij de receptie en hier heb ik geen moment spijt van gehad. Als receptioniste leerde ik het hele bedrijf kennen: collega’s, klanten, leveranciers. Super leuk! Er heerst een erg goede sfeer bij de receptie.

In november 2020 ben ik verantwoordelijk geworden voor de personeelszaken binnen het bedrijf. Het allerleukste aan deze functie vind ik het menselijke aspect. Je kunt echt iets voor een medewerker betekenen en daarnaast natuurlijk ook voor het bedrijf. Ook komt het stukje arbeidsrecht wat ik tijdens mijn studie heb gehad weer terug, dat vind ik ook interessant. Minder leuk zijn bijvoorbeeld slechtnieuwsgesprekken, maar dat zijn ook de momenten dat je er voor iemand kunt zijn om daarna de weg omhoog weer te vinden.

Werken bij JM van Delft & Zn is leuk omdat het een hechte familie is. Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk en haal veel voldoening uit de fijne gezellige collega’s. Het is erg laagdrempelig en los met elkaar. Naast dat we met elkaar iedere dag hard werken, vinden we het ook erg belangrijk dat we met elkaar hard genieten. Zo is er iedere vrijdag een VrijMiBo waar ik graag (een) biertje(s) drink met mijn collega’s. Ook worden er veel andere feestjes (het kan niet gek genoeg met deze feestjes!) en activiteiten georganiseerd wat ervoor zorgt dat we een hechte familie zijn.

Ik zie mezelf in de toekomst nog lang een onderdeel van de familie zijn waarbij ik de HR afdeling graag verder zou willen optimaliseren. The sky is the limit binnen dit bedrijf.