Daan, junior inkoop medewerker

Scroll

In de zomer van 2022 ben ik via een open sollicitatie bij JM van Delft & Zn. binnengekomen. Ik zat toen nog in de afrondende fase van mijn opleiding Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Deze opleiding is erg breed dus ik wist ook nog niet zo goed welke richting ik precies op wilde. Wat ik al wel wist was dat ik aan de slag wilde bij een technisch bedrijf in de regio. Niet dat ik zelf zo technisch aangelegd ben, maar ik ben wel visueel ingesteld en zie graag het mooie resultaat voor me waar ik indirect een bijdrage aan heb mogen leveren.

Na een aantal gesprekken durfde JM van Delft deze uitdaging wel met mij aan te gaan en kreeg ik de mogelijkheid om bij verschillende afdelingen mee te draaien, van productie tot uitvoering. Als ik op deze periode terugkijk is dat achteraf gezien ook iets wat het bedrijf voor mij typeert; ondanks de verschillen die logischerwijs tussen afdelingen bestaan zijn de lijntjes enorm kort en is iedereen bereid om van elkaar te leren vanuit zijn of haar eigen vakgebied. Er keek dan ook vrijwel niemand raar op toen ik kwam vertellen dat ik eigenlijk zelf ook nog niet zo goed wist wat ik kwam doen. Veel van mijn huidige collega’s hebben namelijk eens op hetzelfde punt gestaan en zijn vaak doorgegroeid vanuit allerlei verschillende functies tot op de plek waar ze nu zitten.

Zelf ben ik in september 2022 officieel mogen starten als junior medewerker inkoop. Wat ik hier zo leuk aan vind is dat je als inkoper de verbinding bent tussen onze leveranciers en de gehele keten binnen het bedrijf. Projectleiders die hun projecten op tijd willen afronden, collega’s in de productie die met de juiste materialen willen werken en werkvoorbereiders die mij helpen bij de invulling van het technische plaatje. Daarnaast kan ik mij ontwikkelen op commercieel en analytisch vlak en hebben mijn taken ook raakvlakken met de financiële afdeling. Enorm veelzijdig, waarbij mijn opleiding Bedrijfskunde toch goed van pas komt.

Typerend voor JM van Delft is voor mij de vrijheid krijgt en de hoeveelheid mogelijkheden die er binnen het bedrijf zijn. In ruil hiervoor zul je wel je verantwoordelijkheid moeten nemen en zelf stappen ondernemen om je carrière binnen JM van Delft verder op te bouwen. Je dient dan ook om te kunnen gaan met deze mate van zelfstandigheid. Voor mijn gevoel ontstaat hierdoor een cultuur waarin iedereen bereid is om altijd een stapje extra te doen, zowel voor elkaar als voor de klant.

Als rode draad door deze cultuur loopt natuurlijk ook het plezier wat iedereen met elkaar heeft; vrijdagmiddagborrels, zomerbarbecues, Nieuwjaarsfeesten, collega’s die samen sporten en buiten het werk om verschillende activiteiten met elkaar organiseren. In de korte tijd dat ik nu bij JM van Delft werk zijn er al herinneringen opgebouwd die ik niet snel zal vergeten!