Bas, Business analist

Scroll

Het is augustus 2017 wanneer ik voor het eerst start bij JM van Delft & zn. Voor mijn opleiding Bedrijfskunde mag ik stage gaan lopen en via een vriend en wat andere kennissen die bij JM van Delft & zn. werken ben ik bij dit bedrijf terecht gekomen. Ik begon als stagiair op de toenmalige tekenkamer en mocht gaan onderzoeken hoe we het “planningsproces” op deze afdeling konden verbeteren. Na dit half jaar zag ik het wel zitten om naast mijn studie als bijbaan te blijven werken. Gelukkig dacht JM van Delft daar ook zo over en mocht ik blijven.
In de daaropvolgende 3/4 jaar heb ik de administratie mogen ondersteunen. Ik heb in deze tijd veel kansen gekregen en veel van het bedrijf mogen zien. Denk hierbij aan inkoop, financiële administratie, receptie, service. Eigenlijk overal waar een handje tekort was sprong ik zo nu en dan bij. Ik vond het leuk om te zien dat ik eindelijk mijn studie in de praktijk kon brengen.
In deze 4 jaar heb ik ervoor gekozen om nog een master te volgen. Na het afronden van deze opleiding wist ik eigenlijk niet goed wat ik precies wilde doen. Ik heb toen aangegeven bij de directie dat ik het erg naar mijn zin had binnen JM van Delft & zn. en of er hier niet iets voor mij zou zijn. Dit was het geval.

Binnen JM van Delft & zn. is veel mogelijk maar er wordt wel een proactieve houding verwacht. In samenspraak met de directie hebben we toentertijd een traject bedacht. Het startpunt van het traject verliep iets anders dan verwacht, maar hier zie je ook de flexibiliteit van de organisatie terug. Ik startte in de rol van projectleider. Een intensieve en verantwoordelijke rol.  Na een aantal jaren in de interne keuken gekeken te hebben was dit een goede stap om ook meer kennis te krijgen van het product en het bouwproces. In 1,5 jaar tijd heb ik veel mogen leren en heb ik veel verschillende projecten vanaf de engineering tot de montage mogen begeleiden. Van een enkele deur tot een bedrijfspand en van een winkelcentrum tot een sportpark. Alles is voorbij gekomen en dit maakt het werk leuk en afwisselend.
Wat ik het leukste vind binnen JM van Delft & zn. is de manier van werken en de collega’s. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en er wordt snel geschakeld. Daarnaast voel je je vanaf dag één gewaardeerd om wie je bent en is er geregeld tijd voor een geintje.

Voor nu staat de volgende stap in het traject voor de deur. Nadat ik al mijn bouwprojecten heb afgerond ga ik over in de rol van business analist. Een uitdaging waar ik veel zin in heb en die aansluit op mijn beide opleidingen en mijn JMD verleden. Kortom alles is mogelijk binnen JM van Delft & zn.