Bedrijfspand JM van Delft & zn Drunen

Locatie
Drunen
Opdrachtgever
JM van Delft & zn
Architect
Dedato
Categorieën
Bedrijfspand met kantoor
Verwerkte producten
Stalen ramen, deuren en gevels, Aluminium ramen, deuren en gevels
Status
Opgeleverd

Begin december 2012 verhuisde JM van Delft & zn naar hun nieuwe onderkomen op Metal Valley in Drunen. Hercuton uit Nieuwkuijk bouwde het pand met prefab-betonelementen. JM van Delft & zn leverde en monteerde zelf het visitekaartje van het bedrijf: de gevels!

Het Amsterdamse architectenbureau Dedato kreeg de opdracht een open en transparant gebouw te ontwerpen. Geen traditionele opzet van een productiehal met een kantoor ervoor voor JM van Delft & zn. Geen onderscheid van de productie, maar eenheid. In de voorgevel van het vierkante pand – tachtig meter breed en tien meter hoog – is 2.000 m² glas verwerkt. Vanaf de snelweg kijk je zó de productiehal in.

JM van Delft & zn werkte zoveel mogelijk samen met lokale bedrijven en duurzaamheid speelt een grote rol. Zo installeerde de Van Delft Groep uit Nieuwkuijk een systeem waarbij ramen automatisch open en dicht gaan, op basis van wat CO2- en temperatuurmeters aangeven. Het pand wordt ‘s nachts geventileerd, waardoor het met een kleiner formaat koelsysteem toe kan. Zonnepanelen leveren de energie voor het openen van de ramen. Doordat het gebouw extreem hoog geïsoleerd is, warmt het ‘s zomers amper op.