Kantoor ZLTO ‘s-Hertogenbosch

Locatie
's-Hertogenbosch
Opdrachtgever
Heerkens van Bavel Bouw B.V.
Architect
Architekten CIe
Categorieën
Kantoorpand, Onderwijs
Verwerkte producten
Aluminium ramen, deuren en gevels
Status
Opgeleverd

Het nieuwe hoofdkantoor van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) geeft een eigentijds gezicht aan de ZLTO, dat refereert aan wuivende graanvelden en boeren schuren en is tegelijk een state of the art representatief kantoorpand; een ambassade voor de landbouw. Het kantoorgebouw verbindt twee agrarische scholen op de hoek van de Onderwijsboulevard en de westelijke ringweg van Den Bosch tot een food and health campus.

De expressieve houten dakconstructie verleent, samen met de kromme verticale raamstroken, karakter aan het clubgebouw. ZLTO en de Architekten Cie. hebben veel moeite ondernomen de opgave duurzaam te benaderen. Beperkte raamopeningen aan de zuidgevel voorkomt excessieve opwarming en bespaart samen met een aantal technische maatregelen energie.

JM van Delft & zn verzorgde de 671 (!) aluminium raamelementen van het nieuwe kantoor (maar liefst 160 varianten en geen één met een rechte hoek), de beloopbare glazen vloerdelen langs de raamelementen en de vliesgevels en het beloopbare dak van het tussenlid, dat de ZLTO verbindt met de HAS.