House Modernes Utrecht

Locatie
Utrecht
Opdrachtgever
Heilijgers Bouw
Architect
ZZDP Architecten
Categorieën
Horeca, Winkelpand, Kantoorpand
Verwerkte producten
Aluminium ramen, deuren en gevels
Status
In Uitvoering

In het centrum van Utrecht wordt het voormalige pand van het mondaine warenhuis Galeries Modernes in haar oude glorie hersteld en getransformeerd tot House Modernes: een geavanceerd bouwwerk dat ruimte biedt aan kantoren, winkels en horeca. Na jaren van voorbereiding heeft JM van Delft & zn opdracht gekregen voor de renovatie van de complete gevel van dit nieuwe iconische pand!

Op de plek waar tot 1981 het warenhuis Galeries Modernes en daarna winkelcentrum en kantorencomplex De Planeet waren gevestigd komt een nieuw gebouw tot leven onder de naam House Modernes. Met het originele ontwerp uit de jaren ’30 van architect Dirk Bouwer als vertrekpunt heeft ZZDP Architecten in opdracht van Syntrus Achmea een gebouw ontworpen waar je graag wilt zijn én blijven.

In opdracht van Heilijgers Bouw, die met deze grootscheepse renovatie aan de slag gaat, verzorgt JM van Delft & zn de complete buitenschil voor House Modernes. Met een creatie van staal (buitenkozijnen, balkonhekken en luifels) en aluminium (kozijnen in de achtergevels, de dakopbouw en de daklichten) brengt JM van Delft & zn het ontwerp van dit geavanceerde gebouw tot leven. JM van Delft & zn is niet onbekend met complexe binnenstedelijke projecten. Bij soortgelijke projecten in Amsterdam (voormalige V&D-complex, Rokin Plaza en de panden van Hudson’s Bay) heeft JM van Delft & zn al eerder aangetoond haar opdrachtgevers volledig te kunnen ontzorgen en doet dit ook graag voor House Modernes in Utrecht.

© artist impressions: ZZDP Architecten