Atelier Francine Broos

Locatie
Loon op Zand
Opdrachtgever
Francine Broos
Architect
Francine Broos interieurarchitecten
Categorieën
Atelier, Gastenverblijf
Verwerkte producten
Stalen ramen, deuren en gevels
Status
Opgeleverd

In Loon op Zand staat achter rijksmonument “Het Zaadhuisje” een modern atelier van en ontworpen door Francine Broos Interieurarchitecten.  De gekozen materialen – beton, staal en glas – versterken het contrast met het monument en de nieuwbouw gaat hierdoor op in de bosrijke omgeving.

Het was een hele uitdaging om binnen alle begrenzingen van de regelgeving een gebouw te ontwerpen wat groot genoeg is voor het bureau en een gastenverblijf. Door de kelderbak te vergroten ontstond er onder het maaiveld een mooi terras waardoor er voldoende daglichttoetreding is ontstaan voor de spreekkamer en het gastenverblijf.

JM van Delft & zn leverde en monteerde de semi-structurele beglazing in een stalen vliesgevel en de geïsoleerde verdiepingshoge stalen deuren.