Tom van der Sanden, tekenaar/werkvoorbereider

Scroll

Om 6:45 uur uit de veren. Even opfrissen, ontbijten, het nieuws lezen op de Ipad en vervolgens om 7:30 uur in de auto stappen naar het werk.
Als werkvoorbereider begint iedere dag voor mij rond 7:45 uur met het doornemen van mijn inbox en het bekijken van mijn agenda bekijken. Ik maak aan de hand hiervan voor mijzelf een prioriteitenlijstje voor die dag. Meestal zitten er opdrachtbevestigingen in de inbox die we ‘s nachts ontvangen. Deze moeten gecontroleerd worden. Wanneer nodig laat ik de opdrachtbevestigingen aanpassen of zet ik extra materialen in de bestelling zodat alles compleet en op tijd binnen gaat komen.
Wanneer de inbox weer bijgewerkt is ga ik, afhankelijk van de status van een project, beginnen met tekenen of werkvoorbereiding. Tekenen en werkvoorbereiding is als een puzzel leggen. Alle stukjes moeten op de correcte plek gelegd worden en er mag geen stukje vergeten worden. Dit vraagt alle aandacht. Hierdoor vliegt de tijd en is het zo lunchtijd voordat ik er erg in heb. Het mooie van dit vak is om de wensen van de klant te vertalen naar een technisch plaatje. Om dit plaatje vervolgens te bespreken met de klant en waar nodig aan te passen en klaar te maken voor de productie. Zodat na oplevering iedereen kan genieten van een mooi product. De gevel is tenslotte erg belangrijk voor het uiterlijk van een gebouw. Het geeft het gebouw uitstraling.

Soms worden deze werkzaamheden onderbroken door collega`s die een vraag hebben of even een kort praatje willen maken. In mijn team; “Team Beton” werk ik samen met Jan-Willem. Wij zitten tegenover elkaar en zodra er voor een project iets binnen komt qua informatie wat ad-hoc opgepakt moet worden, helpen we elkaar hierin. Deze korte lijntjes werken fijn en vooral heel snel.

Om 12:30 uur is het pauze en gaan we met een groot deel van de collega`s van kantoor een stukje wandelen. Even een frisse neus halen en wat extra beweging is altijd fijn als je de hele dag achter een computer zit.
Om 13:00 uur is het dan weer tijd om aan de gang te gaan en verder te gaan waar we mee bezig waren. Voor ik het weet is het 16:15 uur. Rond deze tijd ga ik altijd even controleren of mijn prioriteitenlijstje voor die dag afgerond is en pas ik wanneer nodig de planning aan voor de komende dagen. Om 16:30 sluit ik af en ga ik naar huis. Vaak doe ik nog even een boodschap onderweg naar huis, zodat ik die dag vers kan eten voor het avondeten. Thuis aangekomen douchen, koken, avondeten en de avond kan beginnen.

In de avonduren ga ik vaak naar familie of vrienden en wanneer ik geen afspraak heb, schilder ik een paar miniatuur soldaatjes, of kijk ik een film. Om vervolgens om 22:30 uur weer naar bed te gaan.