Kady Belderbos, Calculator

Scroll

Mijn wekker gaat om 06.00 uur om vervolgens nog een half uur te snoozen.. om 06.30 uur moet ik er dan toch echt uit. Mijn dag begint altijd met een ontbijtje en daarna douchen, opmaken, aankleden, je kent het ritueel wel.
Om 07.20 uur rijd ik van Engelen naar Rosmalen om mijn hond naar mijn moeder te brengen. Vervolgens weer van Rosmalen naar Drunen om mijn werkdag te beginnen om 08.00 uur. Helaas wordt het tegenwoordig weer steeds drukker op de weg dus ik probeer de files altijd zoveel mogelijk voor te zijn.

Ik start de computer op, pak een kop thee en check daarna mijn e-mails. Zit er een spoedje of een belangrijke mail tussen, beantwoord ik deze natuurlijk meteen zodat men niet op antwoord hoeft te wachten. Vervolgens open ik de offertelijst met de aanvragen. Mijn collega Frank geeft aan welke aanvragen voor mij zijn deze week en zo nodig bespreken wij de aanvragen even voor. Wanneer ik wil beginnen met één van de offertes moet ik het mapje met aangeleverde documenten en aanvullende informatie nog openen en doornemen en dan kan ik beginnen.

Ik print de (bouw)tekeningen en technische informatie uit en ga dit nauwkeurig doornemen. Met een stift markeer ik alle ramen, deuren, schuifdeuren, vaste kozijnen en vouwwanden. En geef alles een merknaam. Van de merken noteer ik alle maten en nodige informatie. In het programma Schuecal maak ik een nieuw project aan en begin ik alle merken in te voeren. De kleuren van de profielen worden ingevoerd, welke profielen worden er gebruikt, glas/panelen, handgrepen, scharnieren, beslagtype etc.  Aan de hand van de ingevulde gegevens kan ik beginnen met calculeren.

Om 12.30 uur is het tijd voor pauze. Dit doen we gezellig samen met andere collega’s. Vaak blijf ik boven lunchen met mijn naaste collega’s en kletsen we gezellig bij. Het leuke is dat een aantal vriendinnen/vrienden uit mijn privé kring ook bij JM van Delft werken en wij dus vaak samen lunchen. Behalve op vrijdag dan bestellen we vaak een lekker broodje en lunchen we samen beneden in de kantine. Om 13.00 uur pak ik mijn werkzaamheden weer op tot 16.30 uur.

Ik rijd weer naar Rosmalen om mijn hond op te halen. Meestal blijf ik nog een half uurtje kletsen en drink ik nog een theetje. Als ik weer thuis ben begin ik vrijwel meteen met koken. Wij eten meestal tussen half 6 en 6 uur. Vervolgens ruimen wij vaak samen alles even op. De was wordt aangezet en opgehangen en nog wat andere huishoudelijke taken worden gedaan. Vaak komen er in de avond nog vrienden langs, het is bij ons altijd een zoete inval. Zo niet lig ik heerlijk een avondje op de bank een serie of film te kijken of een dutje te doen. De avond vliegt voorbij. Ik ga rond 22.30/23.00 uur naar bed om de volgende dag weer vroeg op te staan.

De afgelopen tijd heb ik vanwege de corona situatie maar twee dagen op kantoor gewerkt, maar inmiddels ben ik weer vaker op kantoor.  Dat is toch wel het fijnste, want zo houd je tenminste contact en aansluiting met al je collega’s.