Jason Schapendonk, Machineoperator

Scroll

Nadat ik de studie Bouwtechnisch vakman afgerond heb en bij verschillende bouwbedrijven stage heb gelopen, wist ik het zeker, een baan in de bouw is iets voor mij.
Sinds februari 2017 ben ik via een bekende bij J.M. van Delft binnen gekomen.
Ik ben hier begonnen als productiemedewerker op de aluminium afdeling. Ik had het goed naar mijn zin, maar toen ik hoorde dat ze een medewerker bij de zagerij zochten heb ik mijn kans gepakt. Deze functie sprak mij namelijk erg aan. JM van Delft geeft iedereen de kans om te doen wat ze leuk vinden en zo rolde ik in deze functie. En dit bevalt me nog steeds heel erg goed!
In mijn huidige combinatie functie bevind ik mij bij al onze toffe projecten tussen het voortraject en de productie in. Door mij kan de productie aan de gang gehouden worden en dat geeft mij veel verantwoordelijkheid en veel voldoening!

Elke werkdag start bij mij om 06.00 uur. Mijn collega’s en ik begroeten elkaar en drinken een lekker kopje koffie samen om vervolgens aan de slag te gaan.
Meerdere dagen in de week ben ik bezig met programmeren. Deze dagen zit ik dan achter de computer op kantoor.
Voordat ik kan beginnen met programmeren dienen mijn collega’s (werkvoorbereiders) eerst de bouwtekeningen aan te leveren. Samen met mijn collega Peter voer ik deze gegevens in ons computerprogramma SchueCal in. Aan de hand hiervan wordt het voor onze productieafdeling duidelijk wat er geproduceerd moet worden. Dit doen we onder andere door het aanleveren van mappen met stuklijsten.
De dagen dat ik fysiek bij de zaagmachines in de productie werk zien er weer heel anders uit. Deze afwisseling vind ik echt ontzettend leuk!
Wanneer bijvoorbeeld op donderdag de aluminium leveringen van Schüco binnen komen, worden deze na controle door onze technisch directeur ingerold door mijn collega Gilbert. Wanneer de profielen ingerold zijn komen ze mijn kant op zodat ik mijn eigen zaagplanning kan maken aan de hand van wat er door de zaagmachine gehaald moet worden.
Ik zorg dat alles netjes op maat gemaakt wordt en controleer of dat het compleet is. Zo komen de juiste onderdelen bij mijn collega’s van de productie terecht.
Tussen het zagen door komen mijn collega’s van de serviceafdeling wel eens naar mij toe voor het zagen van bijvoorbeeld een glaslat. Ook een projectleider weet mij te vinden wanneer er even gauw tussendoor iets gezaagd moet worden. Natuurlijk maak ik hier tijd voor. Zo help ik mijn collega’s altijd graag.

Elke dag houden we om 12:30u een half uur pauze. Even gezellig bij elkaar komen en eten. Vaak bestellen we op vrijdag een lekker broodje of halen we een frietje. Het harde werken wordt beloond! Om 15:00u ronden mijn collega’s en ik het werk af. We informeren elkaar of er nog iets gedaan moet worden voordat we naar huis gaan, helpen elkaar waar nodig en zo lopen we vaak samen de deur uit. Op vrijdags blijven we vaak nog even iets langer hangen op de zaak en drinken we aan de bar een biertje met elkaar om zo de werkweek af te sluiten.

Zoals je leest wordt alles goed op elkaar afgestemd en maken we het mogelijk voor elkaar dat iedereen lekker aan de gang kan blijven. We werken met zijn allen naar de geplande montagedatums toe! Er wordt hard gewerkt, maar gezelligheid staat voorop. Zowel op kantoor als in de productiehal is tussen het werken door, tijd voor een praatje en heel veel lol!
Daarom hoop ik nog lang te kunnen doen wat ik nu doe bij dit gezellige bedrijf!